Home / Gündem / Yerli Üretim Taş Kırma Tesisiyle 17 Milyon TL Tasarruf Sağlandı

Yerli Üretim Taş Kırma Tesisiyle 17 Milyon TL Tasarruf Sağlandı

Büyükşehir, Körfez Kıyırlı’da kurduğu yerli üretim Taş Kırma ve Eleme Tesisi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez Kıyırlı’da hayata geçirdiği Taş Kırma ve Eleme Tesisi, yol yapım projelerine büyük katkı sağlarken, şehir ekonomisine de ciddi bir tasarruf kazandırdı.

Taş Kırma Tesisi Maliyetleri Yüzde 50 Azalttı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Körfez Kıyırlı’da kurulan Taş Kırma ve Eleme Tesisi, asfalt üretimi ve yol yapımında kullanılan malzemelerin yerli üretimle temin edilmesini sağladı. Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak inşa edilen tesiste, sadece altı ay içinde 97 bin 048 ton mıcır üretildi ve bu sayede 17 milyon 468 bin TL’lik maliyet avantajı elde edildi.

8 Farklı Tip Malzeme Üretiliyor

Tesis, saatte 400 ton kapasiteyle asfalt ve altyapı projelerinde ihtiyaç duyulan 8 farklı tipte agrega malzemesi üretiyor. Üretim süreci, 1400 metrekare kapalı alanda, çevreye duyarlı teknolojilerle yürütülüyor. CE belgeli toz indirgeme sistemiyle hava kirliliği minimuma indiriliyor. Üretilen mıcır; sıcak asfalt, soğuk asfalt ve diğer altyapı çalışmalarında yoğun olarak kullanılıyor.

Son Teknolojiyle Yüksek Verimlilik

Tesiste üretim, 63 milyon ton rezervli kalker taşı ocağından çıkarılan cevher taşların modern konkasör sistemlerinde kırılmasıyla gerçekleştiriliyor. Elek sistemleriyle farklı boyutlara ayrılan bu taşlar, İzmit Solaklar Asfalt Şantiyesi’nde sıcak asfalt üretiminde değerlendiriliyor. Aynı malzeme, soğuk asfalt üretiminde de kullanılarak üretim çeşitliliği sağlanıyor.

Hem Ekonomik Hem Zamanında Üretim

Artan hammadde fiyatları ve tedarik zinciri sorunlarına karşı etkili bir çözüm olan taş kırma tesisi, ihtiyaç duyulan malzemeleri yüzde 50 daha düşük maliyetle ve zamanında temin etme imkânı sunuyor. Böylece hem projelerin süresi kısalıyor hem de şehir ekonomisine katkı sağlanıyor.

Güneş Enerji Sistemi ile Yeni Tasarruf Planı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tesiste Güneş Enerji Sistemi (GES) kurulumunu da planlıyor. GES’in devreye alınmasıyla birlikte enerji ihtiyacının önemli bir kısmının güneşten karşılanması ve ek tasarruf sağlanması hedefleniyor.

Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir