Steven Spielberg, John Ford ile Gerçek Hayatta Tanıştı mı?

MAGAZİN

Steven Spielberg, John Ford ile Gerçek Hayatta Tanıştı mı?

Steven Spielberg'in yarı otobiyografik filmi ' The Fabelmans ', film yapımcısı olmayı hayal eden Samuel "Sammy" Fabelman'ın etrafında dönüyor. Babası Burt Fabelman, Sammy'nin film takıntısını sadece bir hobi olarak gördüğünde, Sammy zamanını ve enerjisini ev filmleri yapmaya adar. Sammy, üniversiteye giderken eğlence endüstrisine açılan bir kapı bulmak istediğini fark eder ve CBS'nin 'Hogan's Heroes'una katılma fırsatı bulmayı başarır. Dizinin yaratıcılarından biriyle tanışan Sammy, efsanevi film yapımcısı John Ford ile tanışma fırsatı yakalar . Sammy, Spielberg'in yarı kurgulanmış bir versiyonu olduğundan, Spielberg ve Ford'un gerçekte tanışıp tanışmadığını merak etmek gerekir. Peki, cevabı verelim!

Spielberg Gerçekten John Ford ile Tanıştı mı?

Evet, Spielberg, John Ford ile gerçek hayatta tanıştı. Spielberg 16 yaşındayken Los Angeles'taydı ve bir kuzeni onu 'Hogan's Heroes'un yaratıcı başkanlarından birine götürdü. Kişi, Spielberg'e Ford'un ofisinin aynı yerde olduğunu söyledi ve genci 'Stagecoach', ' The Searchers ' ve diğer birçok klasiği yapan efsanevi film yapımcısına götürdü. Spielberg ve Ford'un buluşması gerçek hayatta tam olarak filmde anlatıldığı gibi gerçekleşti. Spielberg , TIFF'de "[filmde] neyin kesinlikle gerçek olduğu ve neyin gerçek bir hatıraya dayalı olarak biraz icat edildiği hakkında fazla bir şey söylemeyeceğim," dedi , "ama John Ford sahnesinin geçtiğini söyleyebilirim. bana kelimesi kelimesine.”

Filmde gösterildiği gibi, Ford yüzünde öpücük işaretleri ile birlikte bir safari ceketi ve göz bandı takarak ofisine girerken, genç bir Spielberg yerinde bekliyordu. Efsane yönetmen, gençten ofisindeki birkaç tabloya da bakmasını istedi. “Ufku çerçevenin altına veya üstüne koymanın, ufku çerçevenin ortasına yerleştirmekten çok daha iyi olduğu sonucuna vardığınızda, bir gün iyi bir resim yapımcısı olabilirsiniz. Şimdi defol buradan!" Ford , Spielberg'e ikincisine göre söyledi .

John Ford'la tanışmak, büyürken efsanevi yönetmeni putlaştıran genç bir adam için gerçekleşen bir rüyadan başka bir şey değildi. “[…] John Ford'un bestelerini her zaman sevmişimdir. Bestelerini hem inceledim hem de çok yakından tanıdım. Ford benim kahramanımdı ve ondan o kadar büyük bir talimat aldım ki, o her şeyden çok saçmaladı. Ama o [toplantıdan] 'Aman Tanrım, beni ölesiye korkuttu' diyerek çıkmadım. Bundan çok ilham aldım, ”dedi Spielberg The New York Times'a görüşmeleri hakkında.

Spielberg, genç yöneticilere karşı davranışları hakkında hiçbir şey bilmeden Ford ile tanıştı. “Onunla tanıştığımda sadece 16 yaşındaydım ve itibarı, ne kadar huysuz ve huysuz olduğu ve genç stüdyo yöneticilerini kahvaltıda nasıl yediği hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Bu ancak daha sonra insanlar onun hakkında daha fazla yazmaya başladığında geldi. O ofisten hayatım pahasına gerçekten kaçtığımı hissettim, ”diye ekledi Spielberg aynı The New York Times röportajında.

Yıllar geçtikçe Spielberg, Ford'a ve eserlerine olan hayranlığını birkaç kez dile getirdi. Yönetmen AFI'ye “Her filmden önce bir veya iki John Ford filmi açıyorum, çünkü o bana ilham veriyor” dedi . Ford'un Spielberg'in filmlerindeki etkisi en çok 'War Horse'da belirgindir. “Fotoğraflarımın çoğunu yaparken aklımda Ford var. Ama bence bir John Ford filmine her şeyden çok benzeyen şey, Ford'un toprağı kutlamış olmasıdır. Son yıllarda yaptığım tüm filmler arasında bu ['Savaş Atı'nın] araziyi bir karakter yapma fırsatı sunduğunu düşündüm," dedi Spielberg bir basın toplantısında.

Devamını Oku: Bernie Adler: Steven Spielberg'in Üvey Babası Kimdi?

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.