Özel Harekat Polisinin Katılımıyla Gerçekleşen Operasyonda 21 Göçmen Kaçakçılarına Tutuklama

GÜNDEM

Kocaeli Merkezli 8 İlde Gerçekleşen Operasyon

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü Ekipleri'nin Organize Ettiği Operasyon

Operasyon Detayları:

Kocaeli merkezli 8 ilde gerçekleşen operasyonda, Özel Harekat polisinin desteğiyle göçmen kaçakçılarına yönelik 21 şüpheli tutuklandı.

Operasyonlar sonucunda 63 düzensiz göçmen yakalandı ve 4 şüpheli daha önce tutuklanmıştı.

Şüphelilere ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 23 düzensiz göçmen ile birlikte para, kimlikler ve dijital materyaller ele geçirildi.

Operasyon Aşamaları:

İlk Operasyon: 10 Mayıs Cuma günü Kocaeli merkezli İstanbul, Ankara, Hatay, Kayseri, Manisa, Mersin ve Gaziantep'te emniyet ekiplerince gerçekleştirildi.

Yakalanan Şüpheliler: Örgütlü bir şekilde göçmen kaçakçılığı yaptığı tespit edilen 21 şüpheli operasyonlarla yakalandı.

Ev ve İş Yerlerinde Aramalar: Şüphelilere ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 23 düzensiz göçmenin yanı sıra 4 bin 100 dolar, 35 bin 600 TL, 650 euro ve bin Suriye lirası ile suçta kullanılan kimlikler ve dijital materyallere el konuldu.

Operasyonun İlerleyişi:

Polis ekiplerince ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, bazı şahısların elbise dolabına, bazılarının ise otomobilin bagajına saklandığı görüldü.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, düzensiz göçmen hareketliliğinin engellenmesine yönelik çalışmaların süreceği belirtildi.

Tutuklama ve İşlem Süreci:

Gözaltına alınan 21 şüpheli, işlemlerinin ardından Körfez Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi ve ifadeleri alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.