Elon Musk, Twitter Patronu Olarak Oy Vermek İçin İstifa Etti

GÜNDEM

Elon Musk, Twitter Patronu Olarak Oy Vermek İçin İstifa Etti

Elon Musk başka bir Twitter anketi yürütüyor ve bu şimdiye kadarki en önemli anket olabilir. Milyarder, şirketi satın almak için 44 milyar doları ayırdıktan sadece haftalar sonra, insanlara Twitter'ın CEO'su olarak istifa edip etmeyeceğini sordu. Yazma sırasında, yanıt verenlerin yaklaşık %57'si Musk'ın Twitter'ın başındaki koltuğunu terk etmesi lehinde oy kullandı. Musk, daha önce yaptığı birçok ankette olduğu gibi, "bu anketin sonuçlarına uyacağını" iddia ediyor. Bununla birlikte, başka bir tweet'te, görevi üstlenmeye hazır "halef" olmadığından da bahsetti.

Musk'ın liderlik tarzı, satın alma belgelerini imzaladıktan sonra şirketin genel merkezine ilk adımını attığı andan itibaren eleştiri yağmuruna tutuldu. Tüm departmanları kovdu, her bölümdeki ekiplerin içini boşalttı, çalışanlardan kod yazarak ve hatta bazı temel olanakları kaybederken ofis alanında uyuyarak bağlılıklarını göstermelerini istemeye başladı. Musk'ın sık sık bahsettiği Twitter 2.0 vizyonu da pek çok eleştiri aldı.

Bir Twitter anketinin ardından binlerce hesabın engellemesini kaldırdıktan sonra Musk , Twitter'da diğer sosyal medya platformlarının , özellikle de Mastodon gibi ateşli rakiplerin tanıtımını yasaklamak gibi tartışmalı yeni politikalar imzaladı. Musk'ın kendi ilan ettiği ifade özgürlüğü mutlakiyetçiliği de şüpheli bir şekilde uygulandı ve çok sayıda bağımsız araştırma makalesi , rejimi altında Twitter'da ırkçılık ve zehirlilik gibi sorunların ortaya çıktığını iddia etti .

Belki de Tesla'ya odaklanmanın tam zamanıdır.

Musk, Twitter'ın CEO'luğu görevinden ayrılmasının ardındaki nedeni gerçekten açıklamadı, ancak "sorunun bir CEO bulmak değil, sorunun Twitter'ı ayakta tutabilecek bir CEO bulmak olduğunu" iddia ediyor. Podcast sunucusu Lex Friedman'a yanıt veren Musk, Twitter'ın Mayıs ayından bu yana iflasa giden hızlı şeritte olduğundan bahsetti. Musk, Twitter'ı kendi Tesla varlıklarına dayanarak destekliyor ve aylarca daha fazla Tesla hissesi satmayacağına söz vermesine rağmen , sadece üç gün önce 3,6 milyar dolarlık bir yığın daha boşalttı.

Musk'ın, ifade özgürlüğünü seven bir gündem ve çalışanların sıkı bağlılığıyla Twitter'ın yeni CEO'su olarak saltanatı, Twitter'ı gerçekten bir nakit ineğine dönüştürmedi. Aksine, reklamverenler platforma karşı temkinli davranmaya devam ediyor ve gözle görülür bir kullanıcı çıkışı oluyor , özellikle nüfuz sahibi kişiler. Twitter için doğru türde bir lider olduğunu iddia eden bir sürü destekçisi olsa da, bazı Tesla hissedarları aksini düşünüyor.

Tesla yatırımcıları, Musk'ın Twitter'daki görevlerinin onu otomobil şirketindeki sorumluluklarından uzaklaştıracağından aylar önce endişelenmeye başlamıştı. Tesla'nın hisse senedi fiyatı iki yılın en düşük seviyesi olan 150$'a düştü ve şirketin piyasa değeri Kasım 2020'den bu yana ilk kez 500 milyar$'ın altına düştü. Tesla yatırımcısı Joe Cirincione , Musk'ı "şirketi maskaralıklarıyla öldürmekle" suçladı. Ayrı olarak, Tesla'nın üçüncü en büyük bireysel hissedarı Leo KoGuan , "Elon Tesla'yı terk etti ve Tesla'nın çalışan bir CEO'su yok" diyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.