8 Yıl Sonra Sonuçlanan İhmal Davası Hastaneye 21 Milyon Liralık Rekor Tazminat Cezası

GÜNDEM

2016 yılında İzmit’te yaşanan olay, özel bir hastanede gerçekleşti. S.G. isimli kadın, hamileliği sırasında yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle down sendromu şüphesiyle doktorlarından testler istedi. Ancak hastane ve doktorlar, testlere gerek olmadığını belirterek testleri yapmadılar.

Hamilelik Sürecinde İhmali İddiası

S.G. ve eşi F.G.'nin yaşadığı süreç, aile için büyük bir şokla sonuçlandı. Doğum sonrasında bebeğin down sendromlu olduğunu öğrenen aile, doktor ve hastaneye karşı dava açtı. Tüketici Mahkemesi'nde başlayan dava, tam 8 yıl boyunca devam etti.

Mahkeme Kararı: Rekor Tazminat Cezası

Mahkeme, ailenin avukatı Feride Külcü'nün de çabalarıyla sonuçlandı. Hastane ve doktora toplamda 21 milyon 289 bin TL maddi tazminat ödemesine hükmedildi. Bu cezaya yasal faizler de uygulanacak. Ayrıca mahkeme, aileye 200 bin TL manevi tazminat cezası verdi.

Aileler İhmal Konusunda Uyarıldı

Aile, yaşadıkları süreci gazetemize yaptığı açıklamada paylaşarak, "Çocuk bekleyen çiftler lütfen bu testleri ihmal etmesinler. Özel hastaneler bu konuyu çok önemsemiyor. Bizim yaşadıklarımız ortada bu dava aileler için örnek olsun istiyoruz" dedi.

Bu dava, sağlık alanında ihmal ve dikkatsizlik konularında duyarlılık oluşturması açısından önemli bir örnek teşkil ediyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.