Ortaokulda Ek Ders Ücretlerindeki Tutar Farkı Ortaya Çıktı: 4,5 Milyon TL'nin Üstünde Yolsuzluk İddiası

EĞİTİM

Kocaeli'deki bir ortaokulda öğretmenler, maaş bordrolarındaki ek ders ücreti ile hesaplarına yatan ücret arasındaki farkı fark etti ve yaklaşık 4 yıl boyunca süren bir usulsüzlük tespit edildi.

Tutarsızlık Tespiti

Gölcük ilçesi Yunus Emre Mahallesi'ndeki Gölcük Saraylı Ortaokulu'nda görev yapan öğretmenler, 17 Mayıs'ta maaş bordroları ile maaş ödeme dekontlarında tutarsızlık olduğunu fark etti. Ek ders ücretlerini karşılaştıran öğretmenler, hesaplarına yatan ücret ile bordroda belirtilen tutar arasında büyük farklar olduğunu keşfetti.

Suç Duyurusu ve İddialar

Hürriyetçi Eğitim Sendikası Kocaeli Şubesi, yaşanan iddialar üzerine suç duyurusunda bulundu. Sendika Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, yapılan incelemeler sonucunda sadece bir okulda 4,5 milyon TL'nin üstünde yolsuzluk yapıldığını belirtti.

Adli ve İdari Soruşturma

Suç duyurusunun ardından Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, iddialarla ilgili soruşturma başlattı. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, olayın öğrenilmesi üzerine valilik oluruyla müfettişlerin görevlendirildiğini ve sorumlularla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Sendika Uyarısı ve Çağrı

Sendika yetkilisi Kuruoğlu, öğretmenleri geçmiş bordrolarını incelemeye ve benzer durumları bildirmeye çağırdı. Aynı yöntemin başka öğretmenlerin de mağdur edilmiş olabileceği uyarısı yapıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.