Kocaeli ve Zonguldak'ta İsrail Protestoları Gazze'ye Destek Yürüyüşleri

DÜNYA

İsrail'in Filistin'e Yönelik Saldırıları Kocaeli ve Zonguldak'ta Protesto Edildi

Kocaeli ve Zonguldak'ta çok sayıda vatandaş, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek ve Gazze halkına destek vermek amacıyla yürüyüş gerçekleştirdi. Her iki şehirde de yoğun katılım ile düzenlenen yürüyüşlerde, katılımcılar Filistin ve Türk bayrakları taşıdı.

Kocaeli'deki Protesto: İstasyon Caddesi'nden Sabri Yalım Parkı'na

Kocaeli'de, Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, İstasyon Caddesi'nde toplandı. Türk ve Filistin bayraklarıyla yürüyüş yapan grup, Sabri Yalım Parkı'nda buluştu. Yürüyüşe, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Veysal Tipioğlu, Mehmet Akif Yılmaz ve Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus da katıldı.

Muhammet Hanefi Akbulut: "İnsanlığın En Büyük Zulmü"

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu Dönem Başkanı Muhammet Hanefi Akbulut, İsrail'in Gazze'de soykırım suçu işlediğini belirterek, "Yaşanan bu işgal ve soykırım, vicdan sahibi yürekleri kanatıyor. Filistin'de 36 bin 50 kişi şehit edildi, 80 bin 643 kişi yaralandı, on binlerce kişi kayıp" dedi. Akbulut, Gazze'de 100 binin üzerinde evin yıkıldığını ve 2 milyon sivilin zorla göç ettirildiğini vurguladı.

Refah'ta Yaşananlar: "Sözün Bittiği Yer"

İsrail'in Refah'ta onlarca Filistinliyi bombalarla şehit ettiğini dile getiren Akbulut, "İsrail, uluslararası hukuk önünde ve tüm dünyanın vicdanında hapsedilmelidir" ifadelerini kullandı. Akbulut, acil ateşkes çağrısını yineleyerek, uluslararası kuruluşların ve devletlerin harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Zonguldak'taki Protesto: Madenci Anıtı'ndan Valilik Binasına

Zonguldak'ta ise üniversite öğrencileri ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, Madenci Anıtı önünde bir araya gelerek Filistin ve Türk bayrakları ile yürüyüş gerçekleştirdi. "Sessiz kalma, soykırıma ortak olma" ve "Müslüman zulme boyun eğmez" gibi dövizler taşıyan grup, Valilik binası önüne kadar yürüdü.

Ensar Yılmaz: "Söz Zamanı Bitti"

Grup adına basın açıklamasını okuyan Ensar Yılmaz, yaşanan soykırımı insanlara duyurmak istediklerini belirterek, "Kelime ve cılız kınama mesajları kimseyi ciddiye aldırmıyor. İşgalci varlığı tedirgin dahi etmiyor" dedi. Yılmaz, daha güçlü eylemler yapılması gerektiğini vurguladı.

Tekbirlerle Devam Eden Eylem

Yürüyüş sırasında tekbirler getiren ve Gazze'ye destek sloganları atan grup, sahil girişinde bir süre daha eylemlerine devam etti. Program edilen duanın ardından eylem sona erdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.